Gunnar Strömblad slutar i SchibstedEfter ett kvarts sekel slutar Schibsteds koncerndirektör Gunnar Strömblad, 61.

 • Strömblad har med sina insatser i Aftonbladet och Svenska Dagbladet spelat en betydande roll i den moderna svenska presshistorien.
 • Han skall nu ägna sig åt sin familj och sina fritidsintressen.
 • Gunnar Strömblad är utexaminerad civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm. Han tillträdde som ekonomichef i det då hårt sargade Aftonbladet 1987 och blev sedemera VD på samma tidning (1991-1999). Aftonbladet är idag ett av världens mest framgångsrika medieföretag.

  Även Svenska Dagbladet var illa ute när Gunnar Strömblad tog över ledningen där. Under åren 1999-2006 inte bara räddade han tidningen från nedläggning, utan skapade också en organisation som än idag levererar Sveriges kvalitetsmässigt ledande morgontidning.

  Strömblad tillträdde som koncerndirektör i moderbolaget Schibsted ASA år 2006 och har där varit högst ansvarig för mediegruppens försäljning. Utöver detta uppdrag utsågs han år 2009 till styrelseordförande i det nybildade Schibsted Sverige, en roll som nu övertas av moderbolagets koncernchef Rolv Erik Ryssdal.

  Strömblad kommer även fortsättningsvis att vara styrelsemedlem i Schibsted Tillväxtmedier AB.

  "Jag har fått vara med om en fantastisk resa där Schibsted har genomfört en kraftig internationell expansion , säger Gunnar Strömblad. Det har varit ett privilegium att ha haft så många skickliga medarbetare med på resan. Schibsteds position inom det digitala området är unik, även i ett internationellt perspektiv, vilket lovar gott inför framtiden."

  Koncernchef Rolv Erik Ryssdal tackar Strömblad för hans insatser i koncernen:

  "Gunnar Strömblad har varit en central person i Schibsteds verksamheter under 25 år. Han har tveklöst bidragit till situationen - och mångfalden - på den svenska tidningsmarknaden, i hård och svår konkurrens. Utan Gunnar Strömblad hade Svenska Dagbladet inte funnits idag. Också i Aftonbladets framgångsrika utveckling är Gunnar Strömblad i högsta grad delaktig."

  "Jag vill tacka honom för fantastiska insatser och samtidigt önska honom all tänkbar lycka i hans nya, lediga liv."

  Gunnar Strömblad slutar i Schibsted 31. mars.

   

  Publisert: 08.01.2013 13:00
  Sist oppdatert: 08.01.2013 13:03