Prisregn over Schibsted på MEG Awards i SverigeSchibsted tok storeslem på årets MEG Awards. Aftonbladet vant prisen som «Årets dagstidning» pluss «Årets Marknadsorganisation». SvD Näringsliv tok prisen for «Årets redaktion».

Det regnet priser over Schibsteds mediehus på Mediedagarna i Göteborg torsdag. De tyngste prisene i årets MEG Awards gikk til Aftonbladet og Svenska Dagbladet.

Den mest prestisjetunge prisen som «Årets dagstidning» gikk til Aftonbladet.

Juryens begrunnelse:

”Årets vinnare har utvecklat egna idéer, skapat ett bestående helhetsintryck och trafikrekord. Tidningens förmåga att inte bli en fet katt imponerar och inspirerar, vilket även syns i ett starkt resultat. Här är en vinnare som aldrig tittar bakåt eller åt sidorna. Här är det ständigt full fart framåt med full transparens i analys och idéarbete pådrivet av en övertygad företagslednings fasta hand. Årets Dagstidning 2015 är – Aftonbladet!”

– Det kjennes som en aksept og anerkjennelse av den sterke utviklingen Aftonbladet har hatt gjennom flere år nå. Vår suksessformel er at alle jobber hardt samtidig som vi har det veldig, veldig moro. Kulturen og kameratskapet er hovedårsakene til at vi gjør det så bra, sier Jan Helin, Aftonbladets publisher.

Svenska Dagbladet Näringsliv vant prisen for «Årets redaktion».

Juryens begrunnelse:

”Det finns ett antal svenska storföretag som innerligen önskat att denna redaktion inte varit så skicklig i sin nyhetsjakt. I en tid då PR-firmorna varit på väg att vinna slaget, har Årets redaktion klivit fram och fällt den ena 12-taggaren efter den andra. Framgångarna har byggts med ett uppfriskande mod och imponerande uppfinningsrikedom kombinerat med en välavvägd profilering av reportrarnas personliga varumärken.”

– Jeg er så glad og stolt og rørt over denne rekasjonen som gir hundre prosent hver eneste dag og alltid støtter hverandre. Denne prisen hadde vi ikke fått om vi ikke hadde jobbet sammen mot samme mål. Og alle i SvD kan ta en del av æren for dette, for Näringsliv-redaksjonen er ingenting uten Svenska Dagbladet og den energi som finnes i hele redaksjonen, sier Maria Rimpi, sjef på SvD Näringsliv.

Aftonbladets Marknadsavdelning vant prisen for «Årets Marknadsorganisation».

Juryens begrunnelse:

”Med en rejäl skopa kreativitet och stor respekt för analys och fakta har årets vinnare moderniserat och vässat sin marknadsorganisation till absolut världsklass. Med genomdigitala och nyskapande arbetssätt som sätter läsaren i fokus har årets vinnare ökat värdet på sitt innehåll - för både läsaren och tidningen.”

– Vi har endret vår måte å jobbe på i 2014. Vi satser stort og jobber kontinuerlig med Aftonbladet Plus i tillegg til de vellykkede eventene Svenska Hjältar, Rockbjörnen og Almedalen, sier Pär Ekroth, marknadschef på Aftonbladet.

Lenker til artikler om vinnerne:

SvD Näringsliv är "Årets redaktion"

Aftonbladet är Årets dagstidning

De vann Årets Dagstidning

Publisert: 06.03.2015 11:00
Sist oppdatert: 06.03.2015 11:04